UA-185183016-1
width: 5%, height:5px
Descoperă Maramureșul!

Deconectează-te si redescoperă natura și simplitatea vieții rurale, într-una din cele mai bine conservate zone din țară, unde natura și oamenii sunt conectați spiritual și au menținut această legătură până în prezent.

Incearcă mancarea locală, descoperă tradițiile și obiceiurile, plimbă-te prin sate și admiră maiestria meșterilor populari în construcția bisericilor din lemn, a vestitelor porți maramureșene și a caselor.  

Rezervă cazarea în case vechi, autentice, restaurate recent pe principiul dezvoltării durabile, înconjurate de dealuri și păduri, de peisaje fantastice ca un tăram de basm. Servește cina afară, in livadă, pregatită deja sau o poți prepara singur din lapte proaspăt și ingrediente locale, culese în aceeași zi.

Este cel mai bun remediu pentru încarcarea bateriilor consumate prin stress, termene limita, agitația zilnică și aglomerație. Descoperă autenticul si unicitatea!

Bisericile de lemn

Călătorind prin Maramureș, observi cu încântare că aproape toate satele și-au păstrat vechea lor biserică de lemn, un exemplu remarcabil de arhitectură religioasă bine conservată, apărut din combinarea maiestriei meșterilor populari și a tradițiilor ortodoxe cu influențele stilului gotic.

Expresie excepțională a patrimoniului cultural al acestei zone muntoase din nordul României, opt biserici sunt incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cimitirul Vesel Săpânța

Crucile din lemn, sculptate și pictate de către meșterul Stan Pătras in culori vii, de un albastru special, au transformat Cimitirul Vesel din Săpânța într-un muzeu  în aer liber, monument unic in lume. 

Culorile crucilor și textele pline de umor, surprind pentru eternitate episoadele esențiale ale vieții celui care odihnește acolo și arată puterea și credința poporului român, că nu se teme de moarte, ci o privește cu seninatate și umor.

Mocănița

Călătoria cu Mocănița, este ca o călătorie înapoi în timp în care, orice contact cu vremurile moderne se pierde; trenul este tras de o antică locomotivă cu aburi ce șerpuieste ușor de-a lungul pitoreștii Văi a Vaserului.

Urmând râul în cascadă, trenul trece mai întâi printre casele din Vișeu de Sus, apoi, șinele încep să pătrundă adânc în pădurea sălbatică, trecând printre stâncile abrupte ale defileului și pătrunzând Munții Maramureșului.

Obiceiuri și tradiții

In lumea satului maramureșean, bisericile, meșteșugurile, casele, ceramica, măștile, costumele populare și podoabele, au o personalitate unică.

Pentru experiențe autentice, le puteți admira unicitatea sau puteți participa alături de localnici la sărbătorile și obiceiurile tradiționale de Anul Nou, de Paște sau de Crăciun, încercând simplitatea vieții la țară, mancărurile tradiționale, horinca și muzica “moroșenilor”.

Rezervă cazare in Maramureș