UA-185183016-1
width: 5%, height:7px

Circuit Esenţa Islandei 2021

O călătorie de neuitat, într-o țară de basm!

 

Islanda, fiica gheții și a focului, a curajoșilor vikingi și a elfilor legendari, este o destinație unică ce ne va oferi surpriza unui spectacol al naturii ce depășește limitele imaginației: gheizere fierbinți, ghețari uriași și iceberg-uri impresionante, vulcani impunători, cascade de poveste, dar și țărmuri romantice și pitorești, toate într-o călătorie de excepție! Iar atmosfera plină de prospețime și culoare a celei mai nordice și mai curate capitale din lume - Reykjavik, vizita la cel mai vestit SPA din lume - Laguna Albastra, delicioasele preparate ale gastronomiei islandeze și cazările la hoteluri ultracentrale, vor desăvârși această experiență de viață!

 

 

 

Marile atracții:

     ü  Reykjavik - capitala și cel mai mare și mai frumos oraș al Islandei

     ü  Parcul Național Skaftafellatracția nr. 1 din Islanda, cel mai vast și mai impresionant parc național din Europa

     ü  Ghețarul Vatnajokull – cel mai mare și mai pitoresc ghețar din Europa (peste 8000 km2) și Laguna Glaciară Jökulsárlón!

       ü  Gheizerele Strokkur și Geysir – simbolurile Islandei

     ü  Parcul Național Thingvellir – patrimoniu UNESCO

     ü  Cascadele Gullfoss (Cascada de Aur) și Skogafoss – cele mai frumoase din Islanda

     ü  Arhipelagul Vestmannaeyjar – denumit și „Pompeiul Nordului”, vestit pentru cea mai mare colonie de pufini din lume

     ü  Plaja vulcanică cu nisip negru și straniile formațiuni stâncoase, Reynisfjara

     ü  Vulcanul Eyjafjallajökullvedeta Europei în 2010

     ü  Laguna Albastră – o piscină naturală unică, datorită proprietăților binefăcătoare ale apei geotermale bogate în minerale, aflată în Top 10 SPA-uri din lume

 

 

 

   

   

Ziua 1: Bucuresti – Reykjavik

Dimineața devreme, întălnire cu grupul și ghidul la Aeroportul Otopeni și îmbarcare pentru zborul Lufthansa către Islanda. Sosire pe aeroportul Keflavik la ora 12:50. Începem explorarea Islandei cu turul celei mai nordice și mai curate capitale din lume – Reykjavik. În turul de oraș vom admira centrul istoric, clădirea Parlamentului, Catedrala, Primăria – o clădire impresionantă, situată pe malul nordic al frumosului Lac Tjornin din centrul orașului, Biserica Hallgrimskirkja – cea mai mare biserică din Islanda, vizibilă din orice punct al orașului, portul și obeliscul Sun Voyager, Casa Hofdi – una dintre cele mai frumoase clădiri din Islanda, vestită pentru întâlnirea din anul 1986 dintre președinții Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov, întălnire ce a marcat sfârșitul Războiului Rece, dar și pentru alte personalități care i-au trecut pragul, precum Winston Churchill sau Marlene Dietrich, remarcabila clădire Perlan, unică în Islanda și chiar în întreagă lume prin construcția și funcționalitatea sa: 6 rezervoare imense cu apă termală folosită la încălzirea orașului, susțin un dom de sticlă ce adăpostește un restaurant panoramic, o cafenea și un centru de expoziții. Intrarea inclusă pe terasa panoramică, de unde vom putea admira o priveliște splendidă a orașului. În punctul 0 al Reykjavikului, pe principala stradă a orașului - Laugavegur – vom înnoptă la Sand Hotel 4*, un hotel exclusivist, construit după rigorile luxului nordic.