UA-185183016-1
width: 5%, height:7px

Croazieră Sankt Petersburg – Helsinki

Un circuit de excepție în care veți descoperi comorile neprețuite ale Sankt Petersburg-ului și farmecul aparte al capitalei finlandeze Helsinki. Iar o croazieră nocturnă între cele 2 capitale baltice este alegerea perfectă pentru distracție și relaxare!

 

Denumit și "Veneția Nordului" sau „orașul celor 101 insule”, cu aproape tot atâtea poduri câte zile are un an, cu rețeaua sa de canale și deschiderea la Golful Finic, Sankt Petersburg-ul strălucește în lumina aurie, aproape ireală, a "soarelui de la miezul nopții", în perioada nopților albe (iunie - iulie), creând o atmosferă plină de magie ce ne va cuceri definitiv!

Creat „ex nihilo” (din nimic), Sankt Petersburg-ul, sau Piter, așa cum îl mai alintă localnicii, este rezultatul proiectului faraonic al țarului Petru cel Mare, care în 1703 a început să transforme delta râului Neva într-un oraș croit după tiparul Amsterdamului, pe care îl vizitase cu puțin timp în urmă. Rezultatul a fost pe măsura visurilor sale,  dar și a sacrificiilor poporului rus, iar Sankt Petersburg-ul este astăzi capitala culturală a țării și orașul cel mai european al Rusiei , o adevărată „fereastră către Europa”. Mărturie stă multitudinea de biserici și palate baroce și neoclasice, sutele de muzee și case memoriale și bogata tradiție literară și cultural, care vă vor face să uitați din când in când că vă aflați pe pământ rusesc.

night-illumination-of-the-neva-river-bridges-in-st-petersburg.jpg

Iar pentru împătimiții de literatură, muzică, balet și artă, Sankt Petersburg-ul este Paradisul! Este orașul „Călărețului de Aramă” al lui Pușkin, al „Nasului” și Mantalei” lui Gogol, orașul „Crimei și Pedepsei” lui Dostoievski, orașul lui Ceaikovschi, al lui Stravinski și Prokofiev și al marilor balerine și balerini de la Mariinski Teatr ... pentru a numi doar câțiva!

 

Avantajele excursiei:

ü   O excursie de neuitat și cele mai frumoase atracții turistice!

ü   Croazieră de vis pe Marea Baltică!

ü   Hotel  5* situat ultracentral în St. Petersburg și hotel 4* situat ultracentral în Helsinki!

ü   Cel mai bun orar de zbor!

ü   Ghid specializat!

ü   Surprize! (plăcute)

 

Ziua 1: Bucureşti – St Petersburg

Bun venit la Sankt Petersburg, unul dintre cele mai frumoase și mai romantice orașe din lume!

Al patrulea oraș ca mărime al Europei și al doilea din Federația Rusă așteaptă să fie (re)descoperit! Deși istoria sa depășește cu puțin 300 ani, Petersburgul a cunoscut totul, și mărirea și decăderea, trecând de la gloria imperială (orașul lui Petru cel Mare a căpătat statutul de capitală a Imperiului Țarist în 1712 și l-a păstrat până în 1918, cu o scurtă pauză între 1728 și 1732, când Petru al II-lea a mutat capitala la Moscova) la consacrarea sa ca loc al artelor și culturii, apoi la drama unei blocade care l-a lăsat fără o treime din locuitori și violență revoluției bolșevice care i-a adus schimbarea numelui in Leningrad și lungii ani ai perioadei sovietice.

După transferul de la aeroport, vom face turul orașului cu autocar și ghid local specializat, pentru a ne familiariza cu istoria orașului și pentru a-i admira cele mai vestite atracții: cel mai renumit și mai vibrant bulevard - Nevsky Prospekt, Catedrala Kazan, Catedrala Mântuitorului, Palatul de Iarnă, Piața Senatului cu monumentul Călărețul de Aramă, Amiralitatea, Insula Vasilevsky pe care Țarul Petru cel Mare o dorise a fi centrul orașului, fortăreața și Catedrala Petru și Pavel (unde se odihnesc toți țarii Rusiei, începând cu Petru cel Mare), Piața și Catedarala Sf. Isaac - unul din simbolurile orașului și multe altele.