UA-185183016-1
width: 5%, height:5px
Descoperă Bucovina!

Bucurați-vă de cultura și spiritualitatea Bucovinei, care vă oferă posibilitatea de a descoperi comorile arhitecturale unice ale Mănăstirilor Pictate, de a vă întâlni cu meșteșugari locali, de a vă bucura de unul dintre cele mai panoramice peisaje din România și de a încerca gustul renumitei gastronomiei locale!

Principalele forme de turism activ practicate în Bucovina, în special în zona montană (Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului), sunt: drumețiile, turismul ecvestru, escaladă, alpinism, schi, mountain bike, zborul cu parapanta, river rafting, via ferrata și tiroliana.

 

Mănăstirile pictate

Mănăstirile Voronet, Arbore, Humor, Moldovita și Sucevița sunt reprezentative pentru Europa pentru unicitatea lor, fiind incluse de UNESCO în patrimoniul artei universale.

Cel mai valoros atu al mănăstirilor din Bucovina, cel pentru care sunt renumite în întreaga lume, este pictura lor exterioară în tehnică în frescă, percepută de Michelangelo, de exemplu, ca „cel mai dificil și mai îndrăzneț mod de a picta”.

Ceramica Marginea

Ceramica neagră produsă atelierul de ceramică neagră Marginea, este cunoscută la nivel internațional, în principal datorită culorii sale negre obținute în urma unei vechi tehnici de ardere, păstrată până în zilele noastre și oferă turiștilor din întreaga lume posibilitatea de a asista la arta fabricării articolelor din ceramică neagră. Si… cele mai gustoase mâncăruri tradiționale, sunt gătite in oalele de lut de la Marginea.

Vacanțe active

Nu vă lăsați păcăliți de peisajele linistite și obcinele domoale ale Bucovinei!

Indiferent dacă este ciclism montan, alpinism, drumeție sau rafting, gasiți multe locuri unde vă puteți duce la limită provocarile fizice. Parcurile de aventură sunt potrivite pentru toată familia: provocați-vă abilitațile legate de echilibru și bucurați-vă de priveliste!

Bucătăria tradiţională

Bucătăria bucovineană, a ramas fidelă ingredientelor naturale şi reţetelor străbune care au consacrat-o şi care se transmit din generatie in generatie cu mare grijă. 

Bucuraţi-vă de savoarea preparatelor mai ales în perioadele de sărbători: Crăciun, Anul Nou şi Paşte când se acordă o atenţie aparte pregătirii mâncărurilor tradiţionale.

Cazare in Bucovina